Neiedomājami! Aukstā zupa ar upenēm

Grūti iedomāties, ka klasiskai aukstajai zupai mēs varētu pievienot ogas. Tomēr, tas ir iespējams! Piemēram, upenes piešķir zupai ne tikai interesantu garšu, bet arī pildīs vēl kādu īpašu funkciju.

Sastāvdaļas:

200 g vārītas bietes

50 g vārīti kartupeļi

60 g vārīta vistas filejas

30 g redīsi

40 g gurķi

30 g ledus salāti

4 paipalu olas (var aizstāt ar parastām)

300 mililitri gāzēts minerālūdens

Ēdamkarote ābolu etiķis

80 grami saldētu upeņu

Puse ķekars diļļu un loki

Sāls, cukurs, malti melnie pipari un skābs krējums pēc garšas.

 

Pagatavošana:

Olas cieti novāri, atdzesē un nomizo – tās vajadzēs beigās “dekoram”.

Vārītām bietēm noņem mizu, pārgriež uz pusēm, tad vienu pusi noliec malā un otru pusi sasmalcina ar blenderi līdz biezeņa konsistencei. Pievieno etiķi, minerālūdeni, cukuru, sāli un piparus. Runājot par garšvielu daudzumu, jāvadās pēc savas gaumes.

Lasi arī: 6 iemesli, kāpēc pankūkas pielīp pie pannas un sadalās apgriežot

Pārējās sastāvdaļas (biešu pusīti, novārītu vistas fileju, kartupeļus, gurķus, salātus un redīsus) sagriežam mazos kubiņos, ar nazi sakapā dilles un lokus.

Šīs zupas specifika ir tā, ka zupu negatavo vienā bļodā, bet servē atsevišķi bļodiņās.

Vispirms bļodiņā vai zupas šķīvi ielej iepriekš sagatavoto biešu biezeni. Tad pievieno pārējos sagrieztos produktus. Pa virsu liek vārītas olas, kas pārgrieztas uz pusēm.

Beigās zupas bļodā ieliek saldētas upenes – tas kalpos ne tikai kā ledus, bet arī piešķirs zupai interesantu, nedaudz saldskābu ogu garšu. Turklāt šis ēdiens izskatīsies pārsteidzoši. Pēc šķīvja noservēšanas, tas jāatstāj aptuveni uz 10 minūtēm, lai ogu garša iesūcas zupā. Rezultāts būs satriecošs un atsvaidzinošs!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment